Fietsen in Bologna

Er zijn verschillende manier om Bologna te verkennen, maar wij vinden fietsen het leukst. De oude binnenstad van Bologna is autovrij waardoor je ongestoord hier van de ene naar de andere bezienswaardigheid kunt fietsen. Het is mogelijk om zelf een route uit te stippelen en fietsen te huren of je neemt deel aan een van de fietstours die beschikbaar zijn in de stad. Niet alleen de toeristen springen op de fiets, maar steeds meer locals laten de auto staan voor hun fiets. Bologna is een echte studentenstad en je ziet dan ook vele studenten die lekker door de stad fietsen. Overigens heeft Bologna het grootste gedeelte van het jaar een heerlijk fietsklimaat. In de winter kan het wat kouder zijn, maar zelfs dan kunnen wij Nederlanders wel de fiets pakken.

Verschillende fietstochten in Bologna

Wij vinden het zelf leuker om deel te nemen aan een fietstour dan op eigen houtje te fietsen, omdat de gids interessante verhalen erbij vertelt. Gelukkig is er een ruim aanbod fietstours waar je uit kunt kiezen in Bologna. Zelf begonnen wij met de Bologna fietstour: de highlights. Dit is de beste keuze voor als je nieuw bent in de stad en meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Bologna. Een lokale gecertificeerde gids neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. We kwamen langs de Toren van Asinelli, Basiliek van San Petronio, de Fontein van Neptunus en nog veel meer bezienswaardigheden. De gids leidt de groep op een rustig tempo de stad door. Deze activiteit duurt ongeveer 2 uur waarna je met de tips van de gids de rest zelf kunt verkennen.

Wij wilden ook graag de andere kant van Bologna zien en daarom hebben we ook de Bologna street art fietstocht geboekt. Tijdens deze fietstocht in Bologna neemt de Engelstalige gids de groep mee naar de industriële kant van de stad waar veel street art te vinden is. Hier zit een interessant verhaal achter die de gids bij elke stop met de groep deelt. Nog meer redenen om te gaan fietsen in Bologna.

Als je graag met je eigen gezelschap wilt fietsen in Bologna is de Bologna privé fietstour een aanrader. Wij hebben deze tour zelf niet geboekt, omdat we het leuk vonden om in een groep te fietsen en de prijs wat prijzig vonden voor maar met twee personen. Ben je met een groep dan is dit wel de moeite waard. Je hebt dan ook de mogelijkheid om zelf de starttijd te bepalen en je kan verschillende bezienswaardigheden overslaan of toevoegen als je dat liever hebt.

Fietsen huren in Bologna

Mocht je liever zonder gids willen fietsen in Bologna dan kan je altijd nog fietsen huren. Je kunt de fietsen voor 2 uur huren, maar ook voor 7 dagen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel tijd je op de fiets wilt doorbrengen. Ook krijg je een slot, een helm en een stadsplattegrond erbij. Je reserveert de fietsen online waarna je ze kunt ophalen in de centraal gelegen winkel.

Gratis annuleren en wijzigen

Wij zijn altijd een voorstander van het boeken bij Baja Bikes om te fietsen in een stad. Je kunt je tour namelijk gratis annuleren en wijzigen, ook als het regent. Betalen doe je pas op locatie waardoor je nergens aan vast zit. Wij annuleren eigenlijk nooit, maar het is toch fijn om te weten dat dit mogelijk is. Daarnaast is hun klantenservice Nederlands dus je kunt voor al je vragen bij hun terecht.